Monday, October 27, 2008

Fear factory


Eindelijk : we zitten in een recessie! Een 'self fulfilling prophecy' of toch niet? Lees de column hier.

Monday, October 20, 2008

Weerwraak


Vorige week had in Mechelen het congres van de Belgische direct marketeers plaats met als titel ‘Revenge of the I’ ofte weerwraak van de consument. Een toepasselijk thema in tijden van gedupeerde, gefrustreerde en betogende beleggers. Het is boeiend om te zien hoe deze lotgenoten elkaar massaal via het net vinden. Web 2.0 en sociale media zijn een dagdagelijkse realiteit.

Lees de volledige column hier.

Thursday, October 16, 2008

Wint 'Het merk mens' de PIM?

'Het merk mens' is genomineerd voor de in Nederland prestigieuse literatuurprijs - PIM - voor het beste marketingboek van het afgelopen jaar (samen met 11 anderen) en als enige Vlaamse marketingboek onder verder alleen maar Nederlandse publicaties (er zijn 32 boeken uitgekomen in het nederlandse taalgebied).
Bekendmaking van de winnaar eind november.

Meer informatie vindt u hier.

Tuesday, October 14, 2008

Valse verleiding


Iedereen is er zich van bewust dat reclame verleidend kan werken. Wanneer deze echter misleidend wordt, dient men de riem harder vast te trekken. Hoe adverteerders in Nederland strenge regulering van buitenaf een stap voor willen zijn, leest u hier

Tuesday, October 07, 2008

Nummer 2


De financiƫle crisis slaat iedereen elke dag opnieuw met meer verstomming. Hoe gulzigheid naar meer marktaandeel de machtigste banken de dieperik heeft ingejaagd, terwijl de challengers voorlopig stand houden, leest u hier.

Friday, October 03, 2008

Groen kleurt rood


Hoe gaan bedrijven in economisch onzekere tijden om met duurzaamheid en ecologie? Blijven zij deze kaart trekken of kruipen ze terug in hun schelp en focussen ze op prijs? Lees de column van deze week hier.